Iedereen kan bijdragen aan de bestrijding van diabetes.

Niet iedereen in onze samenleving is draagkrachtig genoeg om de bestrijding van diabetes te lijf te gaan met financiŽle middelen. Daarom biedt onze stichting de gelegenheid om gebruikte kleding te doneren. Deze vorm van steun sluit vrijwel niemand uit de samenleving uit tot het geven van de broodnodige ondersteuning.

Onze stichting is sinds haar oprichting op 5 december 1991 gedurende het hele jaar bezig het Diabetes Fonds te ondersteunen met het houden van kledinginzamelingen door het hele land.
Daarmee heeft de stichting veel naamsbekendheid opgebouwd bij het publiek door haar sympathieke doelstelling. Bovendien is oprichter en voorzitter Pieter Domburg er trots op met de stichting deel uit te maken van de kopgroep van erkende goededoelenorganisaties die op 1 juli 2016 als eerste het keurmerk CBF Erkend goed doel in ontvangst nam.

Onze stichting zamelt de gebruikte kleding huis-aan-huis in en heeft daarnaast kledingcontainers geplaatst in gemeenten, bij sportverenigingen, scholen, supermarkten en pompstations. Het inzamelen van de kleding gebeurt op een zeer verzorgde wijze door het daarin gespecialiseerde bedrijf Climpex B.V.
Alle kleding die wij ophalen wordt verkocht aan landen in Oost-Europa die de kleding in de regel hergebruiken. Daarmee levert onze stichting ook een bijdrage aan het milieu. De netto-opbrengst is geheel bestemd voor het Diabetes Fonds, gevestigd te Amersfoort. Dit fonds wendt de gelden voornamelijk aan voor onderzoek waarmee recentelijk successen zijn geboekt ter bestrijding van deze volksvijand.


Kledingcontainers
Kledingcontainers
Kledinginzamelingen
Kledinginzamelingen

Stichting Kovamo in top 3 'evenementen' van het Diabetes Fonds

Op 3 juni 2023 heeft onze stichting een bedrag van Ä 7.500 overgemaakt naar het Diabetes Fonds. Onze stichting maakt al 32 jaar lang jaarlijks een bedrag over aan het Diabetes Fonds en zal dat ook in de toekomst blijven doen.

Wilt u zich als vrijwilliger inzetten?

De komende jaren wil onze stichting op een derde manier kleding inzamelen. Daarvoor is onze stichting op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor de bestrijding van diabetes.
Wij zijn op zoek naar mensen die zelf actief gebruikte kleding en oude mobiele telefoons willen inzamelen bij vrienden en buren. Als u een schuurtje of andere kleine opslagruimte heeft, dan kunt u zich opgeven. Zodra u twintig zakken textiel en telefoons hebt ingezameld (ongeveer 100 kg), komen wij langs om het bij u op te halen. De oude mobiele telefoons vormen een mooie aanvulling op de kleding. De stichting krijgt hier geld voor om meer aan het Diabetes Fonds te kunnen afdragen. De telefoons worden op betrouwbare wijze vernietigd en verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Dat is goed voor het milieu. U kunt zich ook inzetten voor onze stichting door met een door de stichting geregelde bestelauto kleding op te halen. Als u vrijwilliger wilt worden, dan kunt u contact met ons opnemen (zie mobiele nummer onderaan bij contactgegevens). Het Diabetes Fonds heeft op Diabeatit.nl een speciale actiepagina voor onze stichting. Hierop kunt u zich ook aanmelden.


Indien u vragen heeft, kunt u gebruik maken van de informatieaanvraag. Voor de goede orde zijn vragen over de bestrijding van diabetes daarvan uitgesloten. Voor vragen daarover verwijzen wij naar onze links. U kunt ons ook schrijven, bellen of e-mailen:

Stichting KOVAMO
Kledingdepot: Loodstraat 57 te Zoetermeer
Postadres: Postbus 275, 2650 AG Berkel en Rodenrijs
Tel. (010) 512 05 54 (voor algemene vragen over het goede doel en kledingophaal)
Mobiel (06) 42 00 85 12 (voor het worden van vrijwilliger)
e-mail: info@stichting-kovamo.nl
Handelsregister 41146600
RSIN 800937028
Statuten
Jaarrapport 2022

Diabates Fonds Climpex